VoIP telecom prijzen vergelijken

Communicatie is van vitaal belang voor elk bedrijf, dus het kiezen van een VoIP provider is een belangrijke zaak.

Omdat VoIP nog steeds een relatief nieuwe technologie is, is er een breed scala aan prijzen, functies en service niveaus. Het kan overweldigend zijn om uit te zoeken hoe het enorme aanbod van aanbieders te vergelijken.

In dit artikel zullen we de belangrijkste zaken met u delen waar u op moet letten bij het kiezen van een VoIP aanbieder. Door onze gids te volgen, zal u weten welke vragen u moet stellen en hoe u het veld kan verkleinen tot de keuze die het beste bij uw bedrijf past.

Voordat u begint met het evalueren van VoIP telefoon aanbieders, raden wij u aan om eerst een duidelijk beeld te hebben van waar uw bedrijf staat, wat uw doelen zijn, en wat u verwacht van een telefoon systeem.

Leestip: https://www.belfabriek.nl/artikelen/voip-vergelijken

Begin met een grondige blik te werpen op uw huidige telefoonsysteem en bepaal het volgende:

– Vraag uzelf af wat het huidige systeem goed doet en waar het tekortschiet.

–  Vraag feedback van werknemers om erachter te komen wat hun belangrijkste frustraties zijn.

–  Heeft u alleen een telefoonsysteem nodig? Wilt u geavanceerde functies zoals video, conferencing, chat, tekstberichten en desktopintegratie? Wilt u een oplossing die integreert met uw bedrijfssysteem?

–  Wilt u mobiele functionaliteit?

Uw systeem moet met u mee kunnen groeien en u de functies bieden die u nodig hebt om naadloos te communiceren met uw klanten en uw team.

Zoek daarom naar telefoonsystemen die niet alleen voldoen aan uw huidige behoeften, maar ook aan uw eisen als uw bedrijf verandert en evolueert.

VoIP-type

Hoewel alle VoIP (Voice over Internet Protocol) systemen gebruik maken van het internet voor inkomende en uitgaande gesprekken, zullen sommige bedrijven alle apparatuur voor u hosten, terwijl anderen vereisen dat u alle hardware aanschaft en in huis heeft.

Veel bedrijven, vooral kleine en middelgrote bedrijven, kiezen voor gehoste VoIP, wat betekent dat de provider verantwoordelijk is voor alle benodigde hardware en software op hun locatie. Deze configuratie biedt aanzienlijke kostenvoordelen omdat de provider verantwoordelijk is voor het onderhoud en de instandhouding van de apparatuur.

De andere optie is een on-premises VoIP oplossing. In deze configuratie levert en onderhoudt u alle apparatuur. Hoewel deze configuratie u meer controle geeft, is het ook duurder en vereist het meer technische expertise voor installatie en onderhoud.

Kosten

De beste dingen om naar te kijken bij het kiezen van een VoIP telefoon aanbieder

Hoewel de prijs niet uw belangrijkste overweging zou moeten zijn, is het wel belangrijk. Immers, u zou niet meer moeten betalen dan nodig is!

Een hosted VoIP oplossing kost aanzienlijk minder dan on-premise VoIP. Er is echter nog steeds een breed scala aan tarieven onder hosted VoIP aanbieders. Het is een slim idee om rond te shoppen en functies te vergelijken. Een budget in gedachten hebben voordat u begint met het vergelijkingsproces helpt ook.

Uitgelicht: hosted VoIP kosten

Als u prijzen vergelijkt, zorg er dan voor dat u met elke factor rekening houdt. Dit omvat:

– Inrichtingskosten

– Upgrades van functies

– Kosten voor IP-telefoons

– Contractuele verplichtingen

 – Training en ondersteuning

Sommige bedrijven bieden gratis training en ondersteuning zonder contractverplichtingen, terwijl andere alles à la carte in rekening brengen. Om er zeker van te zijn dat u appels met appels vergelijkt, moet u van tevoren alle prijzen en extra kosten kennen.